Landsforeningen Norske Malere Kunstner database

Linn-Mari Staalnacke              Dark State               10.08-03.09

Lost in the engagement with internal and external realities, the light and the darkness. We are not superior but a part of it, our beast comes out, the landscape becoming its witness.

I Linn-Mari Staalnackes utstilling Dark State viser malerier som omhandler menneskelige tilstander og relasjoner. Estetikken i Staalnackes verk er usensurert og fargerik. I maleriene vises skapninger i et lekfullt mørke. Deres samspill i oppløste landskaper spiller med grensen mellom virkelighet og fantasi. Figurene vi møter er primitive og har ofte dyriske trekk eller masker. Scenene som utspiller seg kan fortone seg som ritualistiske og absurde. Hun ser på spørsmål rundt identitet og kultur, på kontrastene i dikotomien lys og mørke. Resultater fra disse utforskningene kommer frem i verkene som metaforer og som bokstavelige ytringer.
Naturen har en viktig rolle, den gir grunnlag for de mentale og fysiske forholdene. Det kulturelle språket som kommer ut i fra dette er utgangspunktet for den visuelle tilnærmingen.  Selv sier kunstneren: «Jeg tenker at det visuelle språket er noe man lærer og samler av å være, av å leve, og at dette er noe man bruker i prosessen i en visuell tilnærmelse/fordypning.»

Linn-Mari Staalnacke (f.1983) er utdannet ved Det kongelige kunstakademiet i Haag og Gerrit Rietveld akademiet i Amsterdam. Hun bor og arbeider i Oslo.Hun har stilt ut flere steder i Europa, tidligere i år på Ramsalt i Bergen og Auymi gallery i Tokyo.Ved siden av maleriet jobber hun også med performance i duoen Oogosho med Mio Hanaoka (JP), og video og skulpur i Blood & Death med Ask Holmen(NO).


Aktuelt fra LNM
LEDIG STILLING SOM KOMMUNIKASJONSKONSULENT I LNM

LNM søker etter kommunikasjonskonsulent i 50% stilling.

LNM - Landsforeningen Norske Malere, er fagorganisasjonen for norske malere og et galleri for norsk samtidsmaleri.

LNM ble stiftet i 1968 og foreningen har nå ca 600 medlemmer. Kontor og galleri holder til i Kongens gate 2, i fine omgivelser på Bankplassen sentralt i Kvadraturen.

Vi søker en initiativrik person som kan bidra med å styrke kjennskapet til LNMs aktiviteter i en bredere offentlighet.

Utstillingsåpning!

Velkommen til åpning av Linn-Mari Staalnackes utstilling Dark State torsdag 10. august kl. 18.00

Invitasjoner til Galleri LNM

Meld deg på vår invitasjonsliste

 

Galleri LNM / Kongensgt 2 / 0153 oslo / tlf 45834426   -   Åpningstider: tir-fre 11-17 / lør-søn 12-16   -   Epost: daglig@lnm.no